Typiske fejl

Typiske fejl

Det er en typisk fejl hos sælgende klinikejere, at opgaven med salg undervurderes og at vi som rådgivere ikke kobles på fra start. Salg af en dyrelægeklinik kræver planlægning og mange klinikejere kommer for sent i gang.

Det er i den forbindelse nemt, at komme til, at undervurdere behovet for salgsmodning af klinikken, og det vil ofte føre til en lavere værdi. Læs også om den ideelle klinik til salg.

Uanset, du er en dygtig dyrlæge, kan det være svært at overskue udkommet af en salgsproces og hvad den reelt indeholder af fordele og ulemper, skattemæssige konsekvenser, hæftelsesforhold osv.

Selvom salgsmodning og rådgivning omkring salg af din dyrlægeklinik koster, vil det typisk i sidste ende vise sig at være penge, som har været godt givet ud. Dette skyldes, at processen, som nævnt, kan være svær at overskue og du som klinikejer ofte vil have svært ved at forholde dig til klinikkens værdi. Såfremt du som klinikejer går frem uden rådgiver, ses det tillige ofte, at du kommer til at udlevere for mange oplysninger til den potentielle køber, som dermed stiller den potentielle køber i en mere favorabel forhandlingsposition. 

Derudover er det vigtigt, at du som sælger af en dyrlægeklinik forholder dig til tidsperspektivet ved salg af din klinik. Ofte undervurderes tidsperspektivet, idet beslutningen om salg er taget og du som klinikejer ønsker, at afstå klinikken hurtigst muligt. Beslutningen om salg af din dyrlægeklinik har sikkert ikke været nem og hos DyrlægeAdvokaten forstår vi selvfølgelig godt trangen til at få den afhændet hurtigst muligt, når beslutningen så endelig er truffet. Salgsprocessen kan dog ikke skyndes, men ved brug af den rigtige rådgiver vil du opleve, at den ekstra tid og det hårde arbejde betaler sig. Gør dig som sælger af en dyrlægeklinik derfor også tanker om, hvilken rådgiver du vil bruge. Det er ikke altid, at din faste rådgiver er den rigtige til opgaven, f.eks. hvis denne ikke er vandt til at bistå overdragelser af dyrlægeklinikker.

Se endvidere DyrlægeAdvokatens download-sektion, hvor du finder tjeklister samt eksempler på nogle af de nødvendige juridiske dokumenter ved salg af din dyrlægeklinik. Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale.

Værktøjer og skabeloner

Download

Her finder du forskellige værktøjer og skabeloner, du kan bruge til salget af din dyrlægeklinik.

Du finder forskellige typer af værktøjer. Der er skabeloner, der fungerer som guidelines til salg, udkast til kontrakter m.m.

Den ideelle klinik

Hvorvidt en klinik er ideel til salg, afhænger af flere ting. Hvis klinikken er godt organiseret og du som klinikejer har en strategisk bevidsthed og retning for klinikkens udvikling, er det tillige en fordel i en salgssituation.


Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale pr. mail eller telefon, såfremt du har ubesvarede spørgsmål.

Klinikejers overvejelser

Som klinikejer kan der være forskellige tanker og overvejelser, som leder op til beslutningen om, at du ønsker at sælge din klinik.

Salgsforløbet

Det typiske salgsforløb indledes med et såkaldt 'Letter of Intent'. Dyrlægeadvokaten.dk hjælper med at være tovholder i processen fra start til slut. 

Download

Her finder du forskellige værktøjer og skabeloner, du kan bruge til salget af din dyrlægeklinik. Du finder forskellige typer af værktøjer. Der er skabeloner, der fungerer som guidelines til salg, udkast til kontrakter m.m.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende samtale pr. mail eller telefon, såfremt du har ubesvarede spørgsmål.

Vi hjælper med salget af din dyrlægeklinik

Som klinikejer kan der være forskellige tanker og overvejelser, som leder op til beslutningen om, at du ønsker at sælge din klinik. Vi hjælper dig med alle aspekter af salget.